לקראת הטיול באמריקה
אם זה היה תלוי בי, לא הייתי בוחר לטוס לארצות הברית אחרי הטיול הארוך באפריקה. מצד אחד, העדפתי טיולון קצר וזול-יחסית באירופה על פני עוד טיול יקר. מצד שני, אבא שלי מעולם לא ביקר בארה"ב ולאמא לא כל כך התחשק לטוס לשם. כך החלטתי לתת לאמריקה צ'אנס ולטוס לשם עם אבא לתקופה של כשבועיים.
הדבר הראשון, שהייתי צריך, היה להוציא ויזת כניסה לארצות הברית. אבא כבר הוציא ויזה כזו לפני שנתיים ואילו אני הייתי צריך לגשת שוב אל שגרירות שבתל-אביב. למה "שוב?" - כי בקשת הויזה הראשונה שלי נדחתה אי שם בשנת 2009, כשהייתי לקראת השחרור מהצבא ותכננתי לקפוץ לארה"ב בדרך לניו זילנד. מאד חששתי לאבד שוב סכום של כמה מאות שקלים ולכן ניגשתי הפעם ניגשתי עם צילומי משכורות, מכתב מהבוס ומכתב מהנהלת חשבונות בחברה בה אני עובד. בשגרירות אפילו לא הסתכלו על המסמכים שהבאתי ומיד אישרו לי את הויזה...
בחודשים הבאים כבר הזמנתי לאבא ולי טיסה ישירה לניו יורק עם אל-על, דירה לשמונה לילות במנהטן דרך אתר AirBNB, סיור בעברית לחמישה ימים וכרטיסים למחזות בברודווי. בסופו של דבר הטיול כולו כלל 11 ימים מלאים באמריקה ועוד שניים של טיסות.
בחודשים שחלפו מאז הזמנת כרטיסי הטיסה ועד הטיול, קיבלתי הרבה טיפים מהמשפחה, חברים ועמיתים לעבודה שכבר ביקרו בניו יורק בעבר. זה גם המקום להודות לכולם על אותם טיפים, שבעזרתם תכננתי היטב את הטיול וחסכתי המון כסף. רבים מהטיפים הללו יופיעו בפוסטים הקרובים שלי.
מסלול הטיול שלנו, עם נקודות הלינה |
(ממש) קצת על ארצות הברית
במהלך הטיול ביקרנו בשתי מדינות - ארצות הברית וקנדה.
ארצות הברית (United States of America) היא האימפריה הגדולה בעולם המודרני. היא החלה את דרכה כהתיישבות בריטית של 13 מושבות בחופה המזרחי של אמריקה הצפונית. במשך כ-150 שנה טיפס מספר המתיישבים בשלוש עשרה המושבות מאלפים בודדים עד לכ-2.5 מיליון איש. ככל שחלף הזמן המתיישבים הרגישו מנותקים יותר ויותר מהשלטון הבריטי, המפקח עליהם, דבר שהביא למלחמת העצמאות האמריקאית ולהכרזת העצמאות ב-4 ליולי 1776.
מהמאה ה-19 ועד אמצע המאה ה-20 נוספו לארצות הברית עוד ועוד מדינות, והאיחוד הלך והתפשט לכיוון מערב. המדינות האחרונות להצטרף באופן רשמי כמדינות לאיחוד היו אלסקה והוואי (בשנת 1959) - מה שהביא את מספר המדינות ל-50. מחוז קולומביה, המחוז הפדרלי בו יושבת בירת ארצות הברית - וושינגטון, אינו נחשב באופן רשמי כמדינה אלא רק כמחוז. בנוסף - לארצות הברית יש חמש טריטוריות מאוכלסות בים הקריבי ובאוקיאנוס השקט ; מדי פעם עולה דרישה להכריז על טריטוריות אלו כמדינות שוות באיחוד. הבולטת מבין טריטוריות אלו היא פורטו ריקו, שרק האוכלוסיה בה כבר גדולה מ-20 מדינות שכן נמצאות באיחוד.
דגל ארצות הברית מציג 13 פסים אופקיים בצבעי אדום ולבן. הפסים מייצגים את שלוש-עשרה המושבות, שהקימו את האיחוד הראשוני. בפינתו העליונה השמאלית של הדגל מופיע מלבן כחול בו משובצים כוכבים לבנים, כמספר המדינות הנוכחי באיחוד. לכל אחת מהמדינות והטריטוריות יש דגל משלה.
דגל ארה"ב |
חלקו האמריקאי של הטיול כלל ביקור ב-6 מדינות ; כל אותן שש מדינות בהן עברנו היו חלק מ-13 המושבות הראשונות, שהקימו הבריטים. המדינה המרכזית בה שהינו הייתה מדינת ניו יורק, אך גם עצרנו וטיילנו בניו ג'רזי, פנסילבניה, מרילנד, וירג'יניה ודלאוור. ביקרנו גם במחוז קולומביה בו יושבת בירת ארצות הברית כולה - וושינגטון.
וטיפה על קנדה
קנדה (Canada) יושבת לצפונה של ארצות הברית והיא גדולה ממנה. למעשה, קנדה היא המדינה השניה בגודלה בעולם אחרי רוסיה.
בסוף המאה ב-18, המושבות הבריטיות הצפוניות החליטו לשמור על נאמנות לאימפריה הבריטית ולא הצטרפו למרד של שלוש עשרה המושבות. בשנת 1867 זכו אותן מושבות צפוניות לעצמאות מהאימפריה הבריטית והקימו את מדינת קנדה. קנדה החליטה להישאר תחת הכתר הבריטי: עד היום אליזבת' מלכת אנגליה היא גם ראש המדינה הרשמית בקנדה.
בדומה לארצות הברית, גם קנדה התפשטה לכיוון מערב וסיפחה אליה בעוד ועוד שטחים. קנדה המודרנית מחולקת ל-10 פרובינציות ועוד 3 טריטוריות מיוחדות. אנחנו ביקרנו במהלך הטיול רק בדרום-פרובינציית אוֹנְטַרְיוֹ, בה יושבת העיר טורונטו.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה